måndag 23 augusti 2010

This Time Tomorrow...

Det är med skräckblandad förtusning vi intar Moskva. Även om det bara var tre dagar sen vi lämnade Sverige har jag redan börjat sakna doften av mammas bullar och helt glömt bort hur min bror ser ut. Vi pratar hela tiden i termer som "...har jag inte haft på HELA resan", men hittils har ju resan inte varit tidsmässigt längre än när vi var på barnens ö i högstadiet.

Det visar sig att Moskva inte alls ser ut som det gör i James Bond-filmer. Ingenstans på gatorna står det kärnvapenbestyckade pansarvagnar eller lastbilar med soldater på. Det är inte vinter och det står inte missilspetsar längs gatorna. Moskva är en trevlig stad och de flesta vi stöter på är vanliga människor.  Om det finns någon kritik är det att alla Ryska män ser ut som aggresiva kulstötare som lite väl många gånger har sprungit in i en vägg med ansiktet före.

Hostel Bulgakov, som våran bostad så passande heter, ser lite ut som en basstation för hemliga rebeller som gömmer sig från förföljare för att planerar en revolution, eller annat sånt som hemliga rebeller alltid gör. Men inredningen är mysig och är vad inredningsvärlden och Ville kallar kitsch...

Imorgon lämnar vi Moskva for Transsibiriska järnvägen. Då kommer vi vara incommunicado under en längre tid, men George har hjälpt oss få ett ryskt nummer så ett litet sms till mamma blir det kanske.

Nu ska vi ut och äta, såhär hungrig har jag inte varit på HELA resan...

Puss // Charlie (Jag heter Calle...)

3 kommentarer:

  1. Hej igen,förvånansvärt snabba uppdateringar vilket vi här hemma uppskattar,
    allt är inte som man föreställer sig vare sig det gäller platser eller människor och tur är väl det för visst är det trist med alla förutfattade meningar o desto härligare när man får revidera dem.Nu börjar en lång etapp för er o vi väntar med spänning på hur ni komemr uppleva det och vilken "rumskamrat" ni får den här gången.Nu när ni inte blev av med kameran hoppas jag att ni fotograferar mycket -man kanske t.o.m. kommer att få se ett kort på konduktorskan med mustachen-sånt är kul!
    Kram o var rädda om er!

    SvaraRadera
  2. Pappa vill också ha SMS.....
    Idag har det varit urn/gravsättning i Växjö och det var väldigt fint.
    Nu är vi alla tillbaka i Sthlm. Felix och Matilda läser också er blogg!
    PS. Matilda gillar VRG nu, redan efter 3 dagar!

    SvaraRadera